Öncelikle şunu söylemeliyim ki Morgana destek değil, büyücüdür. Yeri de orta koridordur. Takım kompozisyonuna göre üstte de oynayabilir. 3. seçenek destektir. Peki neden ve nasıl…

Morgana’yı mide ne zaman tercih etmelisin?
-Eğer takımında hiper taşıyıcı varsa ve korunmaya ihtiyacı varsa, bir yandan hasar çıkarıp bir yandan onu koruman gerekiyorsa ortaya Morgana, Lulu, Karma gibi şampiyonlar alabilirsin.
-Eğer karşı taraf koridor hakimiyeti yüksek bi şampiyon aldıysa (mesela Syndra) veya ana şampiyonunu çok zorlayacak bi şampiyon aldıysa Morgana alabilirsin.
-Veya risk almadan kazanman gerekiyorsa Morgana alabilirsin.

-Morgana koridoru rakip ormancıdan korkmadan itebilecek şampiyonlardan. Zamanında atılan E yeteneği rakip ormancının kitle kontrollerini engelliyor.

Morgana’yı koridorda nasıl oynamalısın?
-Sıçra ve Tutuştur ile oyuna gir.
-Koridora Doran Yüzüğü ile gelmelisin çünkü manaya oldukça ihtiyacın olacak. (Zaten büyücü şampiyonların başlangıç eşyası genelde Doran Yüzüğü’dür.)
-İlk fullemen gereken yetenek W olmalı. Bu şekilde koridorda rahatça minyon alabileceksin. W üçüncü seviyeye geldiğinde arkadaki minyonları direk kesebilecek hale geliyor.
-Koridorda sürekli w ile minyon kesmeye çalış. W’yu arkadaki minyonlara at. Rakip şampiyonla ilgilenme ama gözün bi yandan da onda olsun ki minyon alıcam diyerek yüksek hasarlar yiyip skor verme. Sen minyon almaya çalışırken seni ufaktan dürtse bile Morgana’nın pasifinden dolayı w ile hızlıca can yenileyebilirsin.
İkinci olarak Q fulle.
-6. seviye olur olmaz rakibin üstüne gidebilirsin. Skor sende rahat ol. Rakibe yaklaş ulti at o sırada önün açıksa Q ile adamı tut. Önünde minyonlar varsa ulti etkin haldeyken adamın üstüne yürü. Bu sırada kendi üzerine E at ki rakip seni itip kaçamasın. Rakibe yeteri kadar yakınsan Sıçra atsa bile ultiden kaçamaz. Uygun anda Q tutturup W atarsan üstüne de Tutuştur ekleyip düz vuruşlarınla sürekli vurursan skor garanti. Fakat karşında Ahri gibi bir şampiyon varsa zorlamanın anlamı yok. Bu arada Ahri Morgana’nın rahat bir üstünlük kuramayacağı şampiyonlardan. Fakat bu Ahri’ye karşı oynanmayacağı anlamına gelmez. Sadece Ahri’ye önce Q atman gerekiyor. Q içerisindeyken R basmalısın.

Eşya seçimin nasıl olmalı?
-İlk eşya olarak Morello çık. Bu sayede koridorda W ile sürekli minyon kesebilirsin. W’nun mana bedeli biraz fazla.
-Büyücü çizmesi çık. Erkenden çıkman önemli, hem büyü nüfuzu açısından hem de rakibin ultinden rahatça çıkamasın diye. Hareket hızı lazım oluyor ulti esnasında.
-Ardından Zonya çıkman şartsa onu çık. Değilse Luden çık, Zonyayı Luden’den sonra çıkabilirsin.
-Üstüne Rabadon ekle. Fakat rakip fazla tanksa Hiçlik’te çıkabilirsin.

-Morello, Luden ve Zonya Morgananın ana itemleri. Luden neden önemli? Çünkü Morgana W su zaman içinde hasar veriyor. Q tutmamışsa W işe yaramıyor. Bu yüzden Q tutmasa bile W ile biraz hasar vurabilmen için Luden şart. Zonya ise Morgana ultisiyle koordineli çalışabiliyor. Ulti esnasında hasar yememek için Zonyaya basabilirsin.

-Bu 3 eşyanın üstüne Rabadon, Liandry, Hiçlik Değneği veya Cehennem Asası tercih edebilirsin.

Rakip taşıyıcıyı Q + W ile tekledikçe Morgana’yı daha çok seveceksin.